dimarts, 6 de maig del 2014

PLA DE LA CALMA A TAGAMANENT PER COLLFORMIC - 2013/11/23


EL MASSÍS DEL MONTSENY

Típica excursió del Montseny, itinerari d'anada i tornada pel famós GR5, sortint del Collformic pel Pla de la Calma fins a Tagamanent, unes 5,30 hores aprox. (22 kms.) Magnifiques vistes del Pirineus, del Montseny, de la plana de Vic i de moltes muntanyes del centre de Catalunya. El camí és relaxant, tranquil, com per trobar-se amb un mateix, només cal deixar-se portar pel caminar...amb calma. 





VISTES DES DE COLLFORMIC

GEL SOTA ELS NOSTRES PEUS A PRIMERA HORA





EL PLA DE LA CALMA

EL CAFÉ

El Cafè és un mas actualmente enrunat situat en un bell paratge del Pla de la Calma, en ple massís del Montseny. El veritable nom del mas és el Cafè dels Carlins, i fou un lloc que va gaudir de certa popularitat durant les diverses guerres civils que tingueren lloc durant el segle XIX. Diverses fonts discrepen de si era un hostal, un cafè o una masia com tantes d'altres. L'opinió més extensa, però, és que era una masia que al estar ubicada en un lloc de pas molta gent hi feia parada.

EL TURO DE L'HOME 



EL MATAGALLS 



LA POBLACIÓ DE VIC AMB EL PIRINEU Al FONS



MONTSERRAT AL FONS



L'AGUSTI

L'antiga masia l'Agustí és un dels elements més destacats del patrimoni arquitectònic del Parc Natural del Montseny . Després de dècades d'abandonament , la Diputació de Barcelona la va restaurar a finals dels anys 90 en una casa museu , i que ens permet realitzar un viatge en el temps experimentant com era un dia qualsevol en la vida de la família Agustí .

La història ens diu que les primeres notícies que tenim d'aquesta masia es remunten al segle XV , quan el nom Agustí apareix documentat en el cens de 1497. Les reformes més importants que van donar lloc a l'estructura actual de la casa , es van fer en ple segle XVIII , quan la família Agustí es trobava en la seva època del seu màxim apogeu econòmic. A principis del segle XX començarà el seu declivi econòmic i serà abandonada definitivament pocs anys després de finalitzada la Guerra Civil.

L'AGUSTI

TAGAMANENT MOLT A PROP


EL BELLVER

La masia El Bellver actualment centre d'informació del Parc Natural del Montseny un indret ideal perquè els petits aprenguin a valorar la natura. Amb serveis de bar i restaurant.


EL TAGAMANENT

VISTES DE LA MOLA Y EL MONTCAU


El castell de Tagamanent que s'alça a 1056 m en un entorn dominat per boscos d'alzinar, pinedes i rodals de roures als torrents. L'estratègica situació d'indret fronterer entre el comtat de Ausona i el Comtat de Barcelona li ha valgut la importància històrica i l'interès de comtes i reis per no perdre'n possessió. Era un indret fàcilment defensable doncs els accessos al cim són molt escassos.

DE TORNADA PUJADA CAP A COLLFORMIC

A la tornada accelerem una mica el ritme, ja que anàvem una mica justos, ens havien donat hora al "Castell del Brull", on ben segur sabiem que ens anàvem a recuperar...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada