dimecres, 16 d’agost del 2017

SETCASES - PUIG DE LES AGUDES 2017 08 14


Cim del Puig de les Agudes

Aquesta vegada ens arribarem al bonic poble de Setcases, punt d'inici de la nostra ruta per enfilar-nos al Puig de les Agudes, un cim de poc renom, malgrat les seves panoràmiques, i al que ja teníem l'ull posat fa temps, quan el vam veure des de la excursió que vam fer de Setcases a Tregurà. Es tracta d'una ascensió recomanable, que ben segur ens sorprendrà, senzilla, molt bé senyalitzada i de bon caminar. Afegir que hem gaudit tota la estona d'un fantàstic paisatge.



INICI:

 Arribem a la localitat de Setcases, i anant direcció Vallter, aparquem el cotxe a l'aparcament públic que tenim costat del riu, molt a prop del pont d'en Xecó que li travessa.

ITINERARI:

 Sortim de l'aparcament amb direcció al pont d'en Xecó que creua el Ter, davant el bar Can Jepet, on tenim el Gr-11, que seguirem, de seguida arribem a un petit pont que travessem i que salva el Torrent de Vall Llobre. Ara enfilem ben fort la pista, que després d'un parell de corbes la deixarem agafant un corriol l'esquerra, és indicat GR. Tenim bones vistes pel camí  de Setcases.

Continuem el corriol, sempre seguint les marques del GR. La pujada continua pel bosc guanyant alçada ràpidament. Arribem a un clar, Jaça de Rafel Roca de Baix i després a un altre de bonic paisatge. Seguim ascendint, travessem el Torrent Fosc, on a pocs metres després sortim a una pista on tenim un pal indicador, a continuació passem un tancat pel bestiar, seguim una bona estona per pista amb unes vistes impressionants. Cal estar atent (senyal amb pal que no es veu) quan abandonem la pista a la dreta, agafant en pujada un corriol poc fressat al costat del torrent, farem un trosset amb bona pujada fins a sortir al Pla de les Bigues.

Al pla, abandonem el GR i triem a la dreta, ara sense marques, per la carena, enfilant ja cap al Puig de les Agudes, amb unes magnífiques vistes a 360 graus. Primer pugem un turonet on veurem un filat que ens marca el camí a seguir cap al cim. Encara queda passar uns turonets on farem un puja i baixa no gaire apetibles. Arribem al Pla de Rodó, on creuem el filat per una porta, pugem un altre turonet per l'esquerra i ja veurem el cim del Puig de les Agudes, que pujarem en un no res (un total 2,45 hores - 1976 metres) tenim un dia preciós i les vistes des del cim són espatarrants cap a la zona d'Ulldeter, el Canigó i els pics de la Garrotxa, fins i tot al Montseny podem veure. Esmorzarem i estarem una bona estona al cim contempla'n les vistes dels pics coneguts des d'un altre punt de vista.

Desfem camí a la baixada, sempre pel mateix itinerari de pujada, però ara gaudint dels prats, els boscos i les vistes, amb molta tranquil·litat, fins que arribem a Setcases. Una excursió molt recomanable.

DISTANCIA: 12,20 quilòmetres – DESNIVELL: 735 metres - DURADA: 4,55 hores caminant, nosaltres dediquem un total amb parades de 6,20 hores.

Sortim ben de matí de l'aparcament públic de Setcases amb direcció est, on és el pont que creua el Ter.

Encara no dona el sol per aquesta banda i una mica de fresqueta al costat del Ter es nota.

Al pont tenim els indicadors dels senders de la Vall de Camprodon on agafarem direcció França.

El Ter

Hem travessat un segon pont que salva el Torrent de Vall Llobre i enfilem ben fort una estreta pista que de seguida ens fa guanyar alçada.

Mentre anem pujant tenim una bona perspectiva de la localitat de Setcases.


De seguida comencem a gaudir d'unes bones vistes cap la banda de Ull de Ter.

Hem deixat la pista i per un sender ben fressat seguim las senyals del GR

Arribem a un clar, Jaça de Rafel Roca de Baix


Bonica vista dels dos Gra de Fajol

El bosc ens va donant uns clars molt bonics


Tenim una bona vista del Costabona, al que tindrem sempre vigilant-nos.

Deixem una pista que puja a la Collada Fonda, per tombar a la dreta en bon pujada fins al Pla de les Bigues

Sortim al Pla de les Bigues, un indret preciós amb un gran panorama.

Ara per la carena, anirem fent turonets en puja i baixa fins al cim.


El Costabona

Ja tenim a la vista el punt geodèsic del cim del Puig de les Agudes.

Puig de les Agudes, 1.976 metres d'altitud. Un cent cims.

Des del cim, tenim a la vista la població de Tregurà de Dalt i el Puig Cerverís al fons.

El Roc Colom i el Costabona des del cim

Vistes cap a la banda del Balandrau i el Puig de Fontlletera

Acabem d'esmorzar, deixant els ossos ben pelats !!

Vistes cap a la banda de Ull de Ter, amb el Puig de la Dona, els Gra de Fajol i el Bastiments


Cap a la banda sud albirem els perfils dels gegants de la Garrotxa, com el Comanegra, el Bassegoda, Rocacorba, etc.

Anem baixant per la carena al costat del filat


Pla de Rodó

Seguim el puja i baixa de la carena


Baixem el últim turonet cap al Pla de Bigues

  Pla de les Bigues

 El Puig Sistra cobert de bosc

Pla de Lliens

Vistes d'importants pics, com La Creu Vermella, el Pastuira, les Borregues, el Infern, el Fresser, els Gra de Fajol, el Bastiments, etc..

De baixada fem la pista cap al Torrent Fosc


El bosc del Bac també es encantador




Jaça d'en Rafael Roca



Baixant a poc a poc i gaudint del paisatge, ja tenim a la vista Setcases, on donarem per acabat aquesta bonica ascensió d'avui. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada