dimecres, 7 de maig del 2014

COLLFORMIC - MATAGALLS - SANT SEGIMON - 2013/07/17


CREU DELS CARLINS


Recorregut circular que combina l'ascensió més corrent al Matagalls des de Collformic i la visita a l'antic i bell monestir de Sant Segimon. El descens des del cim del Matagalls es realitza per les aresta adreça nord-oest fins a l'ermita de Sant Miquel amb unes vistes, a amb les dues vessants, sempre de luxe. Des de l'ermita es pot baixar a Sant Segimón sempre amb el permís d'accés, doncs actualment aquesta es barrat. El retorn ho realitzem pel camí de carro a Collformic, jornada que ens ha portat a nosaltres unes bones quatre hores. Indispensable. 


COLLFORMIC

PLA DE LA BARRACA

TURÓ GROS
EL MATAGALLS AL FONS, EL SOL COMENÇA A DESPUNTAR.
CIM DEL MATAGALLS


LES AGUDES Y EL TURO DE L'HOME DESDE MATAGALLS

AL FONS LA PLANA DE VIC

BAIXADA CAP A SANT SEGIMON, LES VISTES SEMPRE SÓN FORMIDABLES.

PER  LA SAPRUNERA

SANT MIQUEL DELS BARRETONS

Sant Miquel de Barretons és una ermita enfilada dalt d’un roquissar a 1300 metres sobre el Santuari de Sant Segimon. El sobrenom de barretons li prové d’uns barrets de palla que s’hi guardaven, que segons una creença,guarien el mal de cap. L’ermita data del 1550.


SANT SEGIMON

L’origen del Santuari de Sant Segimon es remunta al segle XIII quan es va construir una capella tot aprofitant la cova que, segons diu la tradició ,va ser habitada per Segimon, rei de Borgonya,que hi va fer vida d’ermità. Al llarg de la seva història ha patit destruccions i incendis. Actualment està en procés de restauració d’una part del conjunt.


LA COVA DE SANT SEGIMON

COLL DE LES TRES CREUS

FONT DE SANT MIQUEL DELS SANTS



CREU DELS CARLINS







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada