diumenge, 7 de febrer del 2016

SANT GENIS DELS AGUDELLS - FONT DEL BACALLÀ - TIBIDABO - FONT DE LA SALAMANDRA - VISTA RICA - SANT CEBRIA - TURÓ MALTALL DE MAGAROLA - TURÓ I PORTELL DE VALLDAURA - FORAT DEL VENT - TURÓ D'EN SEGARRA - TURÓ DE LES ROQUETES - CASTELL DE TORRE BARO 2016 02 06


Castell de Torre Baró


Petita caminada pel Parc Natural de Collserola amb la intenció d'anar fent els successius turons que limiten bona part de la ciutat de Barcelona, gaudint d'unes extenses vistes i conèixer la zona del voltant al castell de Torre Baró. Hem triat sortir de la bonica església de Sant Genis dels Agudells per no haver d'agafar cotxe i fer la pujada al Tibidabo a primera hora, continuant en puja i baixa per la carena, fins d'arribar al Castell de Torre Baró, on a sota de la muntanya tenim molt a prop l'estació de metro de la Trinitat Nova. Hem passat per llocs encantadors, sempre evitant de trepitjar les pistes, on passen tant de bicicletes avui en dia, agafant els petits corriols laterals, on potser farem un recorregut més llarg, però bastant més agradable i distret. Recomanable aprofitar i mantenir aquest pulmó que tenim tan a la vora de la ciutat.


Powered by Wikiloc


ITINERARI:

Comencem el recorregut a la bonica església de Sant Genis dels Agudells (Estació de metro Vall de Hebron) a la banda de l'avinguda Jordà, a la ciutat de Barcelona. Continuem pel carrer Natzaret passant per la Plaça Madrona, per pujar al Camp Municipal de Futbol de Sant Genis, el qual creuarem per la part de dalt, per passar per Can Soler i sortir a la carretera de la Rabassada.

Continuem per la carretera direcció Tibidabo, fins a la primera corba, on creuarem per ficar-nos pel costat del torrent, passarem per la recuperada Font del Bacallà i continuant el camí d'escales, travessem al camí de Can Borni, per agafar el corriol pedregós en pujada que tenim enfront, fins a la carretera de Vallvidrera. Agafem aire tras la pujada i baixem uns metres per la carretera, una vegada passat el pont del funicular, agafem un corriol a la dreta que ens pugés a dalt del Tibidabo.

Deixem el Tibidabo i el seu mirador per baixar per la carretera fins a l'Hotel Florida on agafarem un corriol a l’esquerre, lloc amb un magnifico panorama del Vallès. Quan arribem a la Font, anem a la dreta per un corriol molt bonic que passarà per la Font de la Salamandra fins a la carretera del Tibidabo i on un poc abans d'arribar, a la dreta, és la pedra neolítica senyalitzada amb una fita.

Ara, a la carretera, baixem per creuar-la i a l'esquerre agafar un corriol fins al Coll de l’Erola (Vista Rica) on tenim una bona font. Continuem per la carena pujant al Turó de Santa Maria, Turo de Sant Cebrià i al Turó de Maltall de Magarola on al mirador, gaudint de les vistes, parem a fer un entrapa. 

Continuem pel Pas del Rei, fins al Turó de Valldaura on és la torre de vigilància. Baixem el turó per un corriol amb bona pendent fins a donar a la pista del Portel de Valldaura, on és el pont d'Horta que travessarem per veure un altre mirador. Amb la carretera a sota nostre continuarem fins al Forat del Vent i ja passat Cal Ferrer arribem a la Collada de la Ventosa on pujarem fort al Turó Sul i al Turó d’en Segarra, els dos amb bones vistes. Passarem poc després pel Turó Blau i el Turó de les Roquetes per desfer camí al Coll de Canyelles i baixar pel vessant de la muntanya fins al Castell de Torre Baró.

Aquí farem visita i continuem per la carena gaudint dels miradors de Torre Baró per anar a parar al restaurant El Cordero, alimentar-nos i baixar per la muntanya fins a l'estació de metro de Trinitat Nova.

DURADA EFECTIVA: 4,10 hores   DURADA TOTAL :5,20 hores (sense dinar)


Sortim al costat de l'església de Sant Genis dels Agudells, encara amb la il·luminació publica encesa, en un dia que serà gris i tapat a la banda nord, la qual cosa anirà molt bé per caminar.

Creuem el camp de futbol dels Penitents, Camp Municipal de Futbol Sant Genis.



Can Soler i la carretera de la Rabassada, Pujant pel bosc al costat del torrent de la Font del Bacalla

La restaurada Font del Bacalla


Precios bosc de roures a la falda del Tibidabo.

Indicador a la pista de Can Borni


 Arribant al Tibidabo

Barcelona, al peu de la foto l'Observatori Fabra, vistes des del mirador del Tibidabo.


Temple del Sagrat Cor de Jesús, al Tibidabo


Torre Collserola des del Tibidabo

Deixant el Hotel La Florida, baixem a l'esquerre per un corriol fins al Coll de Vinassa, on tenim una font i uns bancs per seure.


Una mica apartada del camí es trova la Font de la Salamandra

Pedra neolitica gravada amb una creu, avans de arribar a la carretera a l'esquerre.

Coll de l'Erola o Vista Rica, amb la seva font i creuament de camins, és un lloc sempre de concentració de ciclistes.

Mirador al Turó del Maltall de Magarola
Triem aquet lloc amb vistes, per gaudir del esmorzar.

El dia es força gris, peró veiem Barcelona clarament, a prop tenim el barri  de Montbau

Camí del Rei

Turó de Valldaura amb la seva torre de vigilancia 

Portell de Valldaura, per on pasarem al pont de la carretera de Horta/ Cerdanyola

Baixant del Mirador del Portell de Valldaura


Forat del Vent

Des del Forat del vent, la carretera de les Roquetes i al fons, el Turó d'en Segarra, per on tindrem que pujar. 

Can Ferrer

Coll de la Ventosa

Pujant pel Turó Sul  

Arribant al Turó d'en Segarra


Vistes des del Turó d'en Segarra de la part de carena que hem fet.

Turó de les Roquetes des del Turó d'en Segarra

Baixant del Turó Blau i arribant al coll de Canyelles

Cim del Turó de les Roquetes

El Turo d'en Segarra al fons el Tibidabo des del Turó de les Roquetes


 Finalment tenim a la vista el Castell de Torre Baró

Miradors de Torre Baró

Veiem a prop els barris de la Trinitat, la Prosperitat, les Roquetes i Sant Andreu Palomar.

Arribant al nostre objectiu, el Castell de Torre Baró.

Malgrat el seu aspecte medieval, el Castell de Torre Baró, dominant el barri, és una construcció de principis del segle XX. Es va edificar com a projecte per crear un hotel que fos el centre d'una urbanització a la zona (Ciutat Jardí ¡!), però finalment el pla urbanístic no va funcionar i va acabar abandonada sense haver-se finalitzat les obres. Finalment, l'any 1989 va ser restaurada i declarada patrimoni històric per l'Ajuntament de Barcelona, i al seu voltant es va construir un magnífic mirador. Actualment és un punt d'informació i educació ambiental del parc de Collserola.

Després de fer-nos la foto a la porta del Castell, passem pels diferents Miradors de Torre Baró gaudint de les vistes, sempre amb direcció al Turó d'en Manyoses, on és el Restaurant "El Cordero" amb el seu magnifico mirador i els seus calçots, que ens va resoldre molt bé el problema de la restauració... Baixem una mica tips per la muntanya fins a l'estació de metro de Trinitat Nova, on donem per finalitzada aquesta bonica excursió.




Gracies i fins un altre  !!




1 comentari:

  1. Que suerte tener en la ciudad un gran parque Natural desde donde las vistas son increíbles, la ciudad, el mar, montañas, poblaciones contiguas... Y poder hacer rutas a tu medida. Muy recomendable!

    ResponElimina