diumenge, 3 de juliol del 2016

RASOS DE PEGUERA: COLL DE SANT CRIST - PEGUERA - BAGA DE NOUCOMES - PLA DE LA BASSA - PUIG DE L'ORRI - COLLADA DELS RASETS 2106 07 02

Per la Baga de Peguera

Aquesta vegada ens desplacem a la comarca del Berguedà, on farem un itinerari circular per la bonica zona dels Rasos de Peguera. Una bona caminada on destaca l'impressionant paisatge que sempre tindrem al nostre voltant, i on també gaudirem de la interessant visita al despoblat de Peguera, dels bonics prats, i com punt final, la pujarem al Puig de l'Orri on tindrem un immens panorama de la comarca. Bonica excursió per testar, amb bon gust, els Rasos de Peguera.




ITINERARI: Comencem a caminar a l'aparcament de l'estació de ski dels Rasos de Peguera on és el Coll del Sant Crist. Agafem de baixada la pista de la dreta, on hi ha un pal indicador al costat de la pista de ski.

Continuem de baixada per la pista durant un quilòmetre i mig, fins a deixar-la on tenim un pal indicador a la dreta que seguirem cap al poble de Peguera. Pujarem un moment per un encantador prat, per tornar-lo a baixar per l'altre costat i internar-nos a dins del bosc, on veurem les fites del PR.

Sortirem a una pista que agafarem a l'esquerre per arribar a Sant Miquel de Peguera. Una vegada al coll, just on tenim un important pal indicador, pugem a visitar les ruïnes del poblet de Peguera que tenim molt a prop.

Desfem camí per la pista on donava el fressat corriol i la seguim una bona estona sempre en suau pujada durant vuit quilòmetres. Agafarem alçada i al mateix temps les vistes de la Serra d'Ensija i altres seran impressionants. Arribarem a la bassa dels Rasets, punt alt de bonics prats.

Triem el camí de la dreta, que puja fins al pla de l'Orri, i que a poc a poc anirem deixant per ficar-nos a l'esquerre pel bosc i pujar al Puig de l'Orri, cim d'unes precioses vistes. Baixem per la pista que arriba al cim, fins al coll dels Rasets, on agafarem la pista que ens portarà a la carretera, pocs metres abans de l'aparcament del nostre punt de sortida i arribada.

DISTANCIA: 15,20 quilòmetres – DESNVELL: 530 metres – DURADA: 4,35 hores sense parades - TEMPS TOTAL: 5,50 hores.

Aprofitem la fresqueta i sortim abans de les vuit del matí, de l'aparcament de l'estació d'esquí dels Rasos de Peguera. A la foto de l'esquerre tenim el Sant Crist dels Rasos i a la foto de la dreta es veu el començament de la pista que agafarem.

Baixem pel collet de Batllarí

Agafem a la dreta el PR a Peguera, on travessarem un filat i fer baixada cap a l'altra banda.

Al fons la Serra d'Ensija

Baixem pel corriol fresat del PR a Sant Miquel de Peguera


Ja el tenim a la vista, sota el Roc de Peguera, el despoblat de Peguera

Creuem pel bonic Pla de les Bases



Pujem a Peguera

Casas a Peguera

El antic poblet de Peguera

Peguera és un despoblat pertanyent al municipi de Figols a la comarca del Berguedà. (1700 metres) Sobre les cases hi ha el Roc de Peguera, on hi hagué el Castell de Peguera que a partir del 1390 fou el centre de la Baronia de Peguera. L'abandonament de les mines de Fígols contribuí al despoblament gradual de Peguera. En aquest poble nasqué Ramón Vila Capdevila anomenat Caracremada (1908-1963), maquis català.


Baixem a Sant Miquel de Peguera

Sant Miquel de Peguera d'origen romanic.

Pujem per la pista i deixem enrere el bonic poble de Peguera

Farem al voltant d'uns vuit quilòmetres de pista no gaire transitada, amb un constant panorama visual.




La pista també travessa indrets d'estupends bosques.

La Gallina Pelada

Bassa dels Rasets al coll de Tagast, cuant arribem al final de la pista.

Pugem amb direcció al coll de Rasets



Sense camí definit pugem pel mig del bosc al Puig de l'Orri

Arribem al Puig de l'Orri, també conegut com Torreta dels Enginyers 1980 metres

El Roc d'Auró des del cim

Impresionants vistes des del cim, on podem albirar el Pantá de La Baells

Creuem els bonics prats dels Rasets


Una pista forestal ens portés a la carretera BV4243, molt a prop del punt final de la ruta.


Arribem al nostre punt de sortida, on donarem per finalitzada la excursió, ara solo queda fer parada al restaurant Sant Marc, als afores de Berga, per posar colofó a aquesta bonica caminada.


Moltes gracies, fins a la propera !!!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada