dissabte, 30 de juliol del 2016

LA MOLINA: COLLADA DEL PEDRÓ - PLA D'ANYELLA - COLL DE LA CREUETA - COLLADA DE LES TORTES - PUIGLLANÇADA - COSTES DE L'HUGET 2016/ 07/ 30


El Puigllançada, arribant a la Pleta de Rus

Aquesta vegada decidim anar a la zona de La Molina per gaudir dels seus oberts paratges i pujar al Puigllançada, una muntanya representativa de l'excursionisme català i que també té una gran visió sobre les muntanyes de l'entorn i del Pirineu. Triem un itinerari llarg, surtin de la collada del Pedró, passant pel Coll de la Creueta, i la Collada de les Tortes, això serà una bona estona abans d'enfilar-nos cap al cim. A partir d'aquí, la pujada és bastant dura però sense dificultat tècnica, una vegada dalt, tot es recompensa, doncs les vistes són fantàstiques. A nosaltres ens ha agradat tot l'itinerari, el qual hem agafat amb calma, gaudint de constants parades en un dia obert i solejat, amb una solitud increïble, on els únics que hem trobat han sigut els ramats de vaques i caballs, les juganeres marmotes als torrents i algun curiós isard. 


APROXIMACIO: 
Lloc de sortida, Collada del Pedró (al telesquí els Alabaus de La Molina). S'hi arriba per la carretera BV-4031 tot venint de Castellar de n'Hug o bé des de la Molina o la collada de Toses per la carretera GI-400. Per arribar a Castellar de n'Hug des de Berga es pren la C-16 en direcció al túnel del Cadí, es trenca a la dreta per la B-402 fins a la Pobla de Lillet i se segueix en direcció nord per la BV-4031

ITINERARI:
 Comencem a la Collada del Pedró caminant per la carretera en direcció al coll de la Creueta. De seguida la deixem (100 metres) per anar a l'esquerre per un sender i després per una pista cap al pla d'Anyella, bonics ramats de caballs, on trobarem marques vermelles que seguirem una bona estona. Continuem cap a la barraca de Toses, moltes vaques ara a l'estiu, baixem pel barranc del Pedró al torrent de Rus, des d'on ens enfilem tras passar un parell d'abreujadors, al coll de la Creueta, per la lloma de la muntanya. 

Travessem la carretera i triem la pista (pal indicador) que va al pla de Rus, passem per la coma de l'Home Mort i al pla Perer, farem drecera a la pista, fins que ens desviem per anar a les barraques de Rus, on farem altre drecera. (Mes vaques) Continuem, retornant a la pista i en poca estona arribem a la collada de Tortes, ens desviarem a la dreta, preparats per encarar la pujada al Puigllançada. Seran 450 metres de desnivell en poc més de quilòmetre i mig)

 La pujada al cim pel dret, és forta, sobretot la primera part, que ens obligarà a aturar-nos de tant en tant, a la vegada que les vistas ens cautivaran. L'esforç tindrà recompensa quan arribem al cim, on la vista al voltant és fantàstica, albirem les principals muntanyes de les comarques del voltant. (Pedraforca, Cadí, Puigpedrós, Carlit, Puigmal, Taga, etc.) baixem per la pedregosa pista cap a les Costes d'Huguet, per espais molt amples, continuem pel mig de les pistes d'esquí, (Alabaus) en forta baixada fins a l'aparcament on tenim el cotxe.

 DISTANCIA: 15,30 quilòmetres – DESNIVELL: 765 metres. – DURADA: 5,15 hores caminant. Nosaltres amb les aturades, dediquem un total de 7,15 hores.

Després de deixar el cotxe al Coll del Padró, comencem a caminar a les vuit del matí pel preciós Pla d'Anyella direcció la Collada de la Creueta.

 Cap a la barraca de Toses

Ramat de caballs

Torrent del Pla de Rus, seguirem les marques vermellas.

Comencem a veure el Puigllançada, peró ancara quedara molt per arribar a la base.

Torrent de la Creueta

Al fons deixem el Coll de Padró, amb l'amplitud les distancies, enganyen.

És un plaer caminar per la catifa d'aquests prats


Veiem el Puigllançada arribant al Coll de la Creueta, justament per la banda on haurem de pujar-lo.

Collada de la Creueta

Vistes de la Pobla de Lillet amb al Catllarás al fons.

Camí al Puigllançada que tenim al fons.

 Pleta de Rus

Barraca de Rus

Pla del Mig

Direcció a la Collada de les Tortes amb el Puigmal al fons

Collada de les Tortes

 Arribant al torrent de l'Euga Blanca

Comencem la pujada al Puigllançada

Forta pujada en aquest punt de la muntanya

Mentre pujem, albirem el Puigmal i el Torreneules



Pujant tenim les vistes de la Collada de les Tortes per on hem passat fa un moment i el cim del Tossal de Rus a sobre.



Arribant al cim del Puigllançada, 

El Puigllançada 2409 metres 

La Tosa des del Puigllançada

Comencem la baixada per l'ampla carena de la muntanya a la banda de La Molina, al fons la Cerdanya

Anem direcció Costas d'Huguet

Farem una forta baixada per les pistes d'esqui, però anirem amb paciència i bon peu per arribar a baix sense problemes.

Arribant al teleesquí els Alabaus de La Molina, on tenim el cotxe i on finalitzarem aquesta fantàstica sortida d'avui.








Gràcies i fins a la propera !!





Aprofitem per visitar la població de Toses i l'antiga estació de tren, actualment un encantador restaurant.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada