dilluns, 5 de maig del 2014

PUIG DE DORRIA PEL PLA DE LES BARRAQUES - 2014/03/05


LA ESGLESIA ROMÁNICA DE SANT VIÇENS DE PLANOLES

Ascensión al Puig de Dorria (2547) realitzant l'aproximació des de la localitat de Planoles al Collet dels Barraques, després de passar el refugi de Corral Blanc, seguim la ruta del Puigmal, sempre imponent a la nostra dreta, per desviar-nos prop del Pas dels Lladres a l'esquerra i realitzar el cim. El que anava a ser una ascensió senzilla i de gaudir d'impressionants vistes, s'ha complicat enormement en tenir un fort vent de tramontana i més neu del previst. Encara així, la jornada ha finalitzat estupendament, aconseguim fer cim i baixar abans que arribés la boira. 



APROXIMACIÓ

 L'aproximació la realitzem des de Planoles (1173), al quilòmetre 127 de la carretera N-260 que va de Ribes de Freser a la collada de Toses. A l'entrada de la població des del sud, a mà dreta, cal agafar el desviament que passa pel costat del Càmping Masia Can Fosses i es dirigeix al Refugi del Corral Blanc i al Collet de les Barraques.

 ITINERARI

 La sortida ara es fa des del aparcament del refugi Corral Blanc. Passem perl Collet de les Barraques (1896). Ens dirigim en direcció nord-oest pel sender, que discorre paral·lel i per l'esquerra d'una tanca per al bestiar. Travessem el bosc i passem al costat d'un pal que ens indica el camí del Puigmal. Pla de Dalt.

 El sender enllaça amb una pista forestal (tancada al trànsit) que procedeix de la carretera de Planoles a Collet de les Barraques. Passem pel costat d'una gran fita de pedres, al costat del camí. Roc Blanc (2033). Acumulació de pedres al costat del camí. Seguim per una zona de prats, sempre en direcció nord-oest i per l'esquerra de la tanca per al bestiar.

 Ens trobem al llom de la Serra de la Vaquerissa i aviat albirem el Puigmal. Travessem la tanca per una porta i el camí segueix pujant, ara per la dreta de la tanca. Ja albirem el nostre objectiu, el Puig de Dòrria. Passem al costat d'una cabana de pedres.
 Abans d'arribar al Pas dels Lladres o Coll de Queralbs (coll situat a 2536 m d'alçada) seguim unes fites que es desvien cap a l'esquerra. Puig de Dòrria (2547). Arribem al cim, senyalitzada per un vèrtex geodèsic. Fa un cambi molt rapid de temps. La boira ens dificulta per uns moments la visió i la temperatura ha baixat considerablement amb un vent gelat. Al baixar, tot torna a la calma. 

 DURACIO: 4, 25 hores total. -  DIFICULTAT: Fácil sense neu. - DESNIVELL: 651 metros.

PLA DE LES BARRAQUES

EL PUIGMAL




PER LA RUTA DEL PUIGMAL


EL PUIG DE DORRRIA AL QUE PUJAREM PEL COSTAT DRET

FORTA PUJADA

AL FONS EL PUIGLLANÇADA Y LA TOSSA DE ALP

EL MONTSENY AL FONS

CANVI DE TEMPS, LA COSA SE COMPLICA

MES A PROP DEL CIM


EL PAS DELS LLADRES

EL CIM DEL PUIG DE DORRIA

BAIXA TEMPERATURA PER EL FORT VENT

AL SUR ES VEU MONTSERRAT


DESCENS

EL PUIG ESTELA Y EL TAGA AL FONS

EL POBLE DE NAVÁ


EL PUIG DE DORRIA

EL TORRENEULES

DESCENS PER EL BOSC




PLA DE LES BARRAQUES

EL REFUGI DE CORRAL BLANC

LA ESGLESIA DE PLANOLES


L'edifici fou construït al segle XI o XII, malgrat que existia una parròquia anterior, al segle XVIII va ser modificada. A la torre campanar hi ha hi ha una placa amb la data de 1.869, o així ens ho sembla. Aleshores en aquestes valls l’extracció de ferro portava molts diners.


EL TAGA DES DE PLANOLES

ELS PORXOS DE LA ESGLESIA DE PLANOLES

De gran bellesa l'antic atri, enclavats en el parament del mur de migdia o de la segona nau.



LES VITAMINES A LA CANTINA DE LA ESTACIÓ DE PLANOLES,












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada