diumenge, 18 de setembre del 2016

SETCASES - TREGURÀ DE DALT - EL CATLLAR - SETCASES 2016 09 17


Setcases

Bonica caminada circular amb sortida i arribada a la població de Setcases, on arribarem al poble de Tregurà de Dalt per a després, de baixada, visitar l'ermita de la Mare de Déu del Catllar i tornar pel riu Ter al punt d'inici. Una ruta amb poc desnivell i senzilla de fer, que ens permet gaudir del caminar per uns camins que semblen un decorat per la seva preciositat, un trajecte on travessarem boscos, diversos torrents, i on tindrem també bones vistes de cims de gran alçada com el Costabona i el Borregues.


ITINERARI: Comencem a caminar sortint de l'aparcament que tenim a l'entrada de la població de Setcases. Passem la rotonda i entrem a Setcases pel carrer Vilallonga que farem en pujada fins al carrer de La Font on tombarem a l'esquerre. (cartell de Tregurà) continuem fins a sortir de la població on comença el sender. Veurem a l'alçada de la font uns cartells indicatius.

Seguim el bonic sender sense deixar-lo, passant pel Torrent de Pastuira fins a baixar a la pista del Catllar que agafarem en decidida pujada a la dreta. Passarem per la Cabanya del Ras, on continuarem sense deixar la pista que ens portarà a les Cabanyes del Catllar.

Per la part darrere de la façana, arrambats a la paret tombarem a l'esquerre deixant la pista que puja, de seguida veurem una porta de barrots que traspassarem i continuant sortirem a la Resclosa del Canal de Tregurà.

A partir d'aquest moment seguirem una pista amb poc ús on tindrem a la nostra dreta el canal d'aigua tapat. El camí per aquesta banda nord, és molt bonic i agradable de caminar. Continuarem una bona estona fins a arribar a la bassa de Tregurà, on desemboca el canal. 

Agafem de baixada, a la dreta, la pista fonamentada i arribem a la Font de Sant Júlia, nosaltres decidim pujar a la bonica església de Sant Júlia per donar-li una ullada, tornem a baixar entre els habitatges pels carrers en pendent, passant per la font del centre, fins a anar a parar a la carretera GIV-5265, justament al desviament senyalitzat on comença el camí del Catllar-Setcases. 

Comencem baixant el camí, que passa per sota d'un enorme tub per on baixa l'aigua de la bassa que vam passar darrerament, continuem de baixada passant per la casa de les Tallades, on travessarem el torrent. Continuem uns metres per la pista fins a deixar-la, agafant un sender a la dreta en baixada. De seguida veurem marques del PR que seguirem. Anem a parar a la Ribera del Catllar, que creuarem, com podem, per després pujar a l'ermita del Catllar, traspassant la porta de la casa del Catllar. 

Des de l'ermita, ens dirigim a la casa del Catllar, traspassant un altre porta (les marques del PR ens ajudaran) deixem pista darrere la casa, on surt un sender en baixada. Seguirem les marques vermelles, anirem ara paral·lel a la carretera de Setcases, arribant a la bora del Ter, passant per bonics prats, traspassant el torrent de la Pastuira i continuant el camí ens portarà fins a la Font del Viver al costat de l'aparcament de Setcases, inici i final d'aquesta bonica ruta. 

DISTANCIA: 14,12 quilòmetres. DESNIVELL: 429,00 metres. DURADA : 4,25 hores caminant, nosaltres dediquem amb parades un total de 5,10 hores.

NOTA: El cabal de la riera del Catllar potser variable, depenen la temporada. Hi ha un pont de troncs no massa segur, per traspassar-lo cal una mica d'atenció. Es pot passar per les pedres un poc mes a baix, i si no, haurem de descalçar-nos.



Avui comencem amb una mica de fresqueta i amb un dia tapadet. Sortirem de l'aparcament que tenim a l'entrada de la població de Setcases. Passem la rotonda i entrem a Setcases pel carrer Vilallonga.


Agafem el carrer de la Font, on tenim marcat el camí a Tregurà.

Estem al camí a Tregurà


Torrent de Pastuira

Seguim les marques del PR

La vall amb direcció Vilallonga de Ter, vistes des d'un clar del camí.


Cabanya del Ras

Pujant a la Ribera del Catllar veiem el Puig de Fontllitera

Les Cabanyes del Catllar

El camí, en molts indrets, sembli una catifa d'herba.


Resclosa del canal de Tregurà a la Ribera del Catllar

Creuan un de tants torrents que pasarem durant la caminada.

Roc de Calabrú

Derrere deixem la Serra del Catllar amb el pic de Borregues.

 Vistes de Setcases des del camí

El pic de les Agudes de Setcases


Arribem a la Bassa de Tregurà

El poble de Tregurà de Dalt amb la famosa Fonda Rigà en primer pla.
Seguim les marques grogues i arribem a la font de Sant Julià.

Ens apropem a l'apartada església de Sant Júlia de Tregurà.

L'entrada a l'església és un bonic indret, l'església corresponen al segle X, però de seguida es veu que ha tingut moltes transformacions.

Vistes des de un mirador de Tregurà

Creuem Tregurà en força pendent, per anar a buscar el camí de Catllar.

Punt per agafar el Camí al Catllar

Baixem cap al Catllar per un bonic camí.


Deixem la pista i baixem per un corriol que neix a prop de les Tallades.

Continuem cap la riera del Catllar on la travessarem.

Arribem al Catllar, antigament hi havia un castell del qual no queda res.


Un lloc molt bonic per descansar, l'ermita de la Mare de Dèu del Catllar

El santuari es coneix des del segle XII, primer dedicat a Sant Pere i després a Santa Maria del Catllar, va tenir en temps passats molta devoció a la contrada, havent tingut un sacerdot beneficiari i moltes relíquies. En extingir-se el llinatge dels Catllar el 1789 podria ser que els nous propietaris emprenguessin la restauració del santuari amb les transformacions barroques que han perdurat fins ara.

Baixem cap la ribera del riu Ter

Anirem passant per petits prats que son a la bora del riu Ter


Farem companyia una estona al riu Ter, caminant a la seva bora i de seguida arribarem al punt d'inici on donarem per acabat aquesta estupenda excursió.


Gràcies i fins a la propera !!



Font del Viver a Setcases




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada