diumenge, 1 de novembre del 2015

COMANEGRA I PUIG DE LES BRUIXES 2015/10/31


El Comanegre, vist baixant del Puig de les Bruixes

Aquesta vegada ens situem al nord de l'Alta Garrotxa, on farem una petita ruta circular de bona alçada, que parteix de la Bassa de Monars i puja al Puig de les Bruixes, per a després, anar resseguint la carena, passant per prats i fagedes de gran bellesa fins a arribar al cim del Comanegre, sostre de la Garrotxa. La tornada al cotxe la farem de baixada molt directe, per un bonic i extens prat de muntanya fins a la bassa de Monars. A l'excursió podrem veure des de dalt, tant a les dues bandes de la línea fronterera, un entorn esquerp, de cingleres escarpades, barrancs profunds i vegetació espessa, amb una presència humana molt escassa, però amb l'encant dels llocs solitaris i salvatges. Una ruta on destaquen les fabuloses vistes.



INICI I ARRIBADA: Cal arribar a Rocabruna i passat aquesta població uns dos quilòmetres amb direcció Beget per la GIV-5223, veurem una pista (apta per turismes, però molt lenta de fer) a la nostra esquerra, que hem de seguir durant uns set quilòmetres fins a arribar a la Bassa de Monars.

ITINERARI: Deixem el cotxe al davant de la Bassa de Monars (vistes impressionants) Comencem a caminar per la pista durant un quilòmetre fins a on s'acaba, on podrem veure dos rètols indicatius, triem el que posa, ruta als Puigs de les Bruixes i de Sant Marc.

Una vegada ens fiquem al bosc els camins poc fressats i la gran quantitat de fulles a la tardor, fan que sigui un poc confús trobar camí, nosaltres de forma intuïtiva, vam anar resseguint la banda esquerra fins a trobar el camí que puja al Pla de Serra, aquest ben indicat per marques verdes i vermelles. Pel camí i molt més avall nostre, podem gaudir de la vista sobre Monars i l’ermita de Sant Sebastià. Continuarem la carena fins Pic de les Bruixes des d'on tindrem unes bones vistes, entre altres, del Canigó i el Comanegre. Pel camí cal anar amb molt de compte a les fagedes (tardor), ja que amb la gran quantitat de fulles a terra, amaguen el camí i és molt factible patir una relliscada.

Tornem per la carena amb direcció el Comanegre (marques verdes i taronges) quan comencem a pujar, el pendent és forta però afortunadament curta i es fa sense problemes. Arribarem a un Tòtem (indicat) i pocs metres més enllà trobarem el punt geodèsic que assenyala el cim del Comanegre.

Per baixar del Comanegra, continuarem un poc pel fil de la carena fins a una petita bretxa de roques, que ens portará a un camí fressat, que fen ziga-zagues ens conduira fins al cotxe a les Basses de Monars.

DURADA: 3,50 hores caminant, 4,50 hores total  DISTANCIA: 7,98 quilòmetres

Les basses de Monars, el nostre punt de sortida i arribada.

Vistes del paisatge, a primera hora del matí, amb el Rocacorba al fons.

Comencem a caminar per la pista mentre el sol encara projecta llargues ombres.

Un globus flota entre el paisatge, al fons a la esquerre el Puigsacalm.

Final de pista i rètols indicatius, nosaltres agafem el que posa, ruta als Puigs de les Bruixes i de Sant Marc.

Pas entre els avellaners

Uns instants a la recerca del camí correcte ! 

En aquest punt de confusió, vam escollir ascendir al camí que va al Pla de la Serra, un camí de gran bellesa, en comptes de anar paralel a la carena de la muntanya fins al Coll de Sant Marc, que era el que teniem previst en un principi. (senderisme.tk) Possiblement, les dues opcions són bones.

El Puig de les Bruixes, el nostre primer objectiu.

Hem assolit trobar el camí que puja al Pla de la Serra


Creuarem l'empinada fageda per la banda francesa direcció al Puig de les Bruixes amb el terra semblat un mar de fulles.


El Puig de les Bruixes al fons.

El Canigó

Arribant al cim del Puig de les Bruixes

Al cim del Puig de les Bruixes


Baixant del Puig de les Bruixes per la carena fronterera.

El Comanegra



Casas del poble de Monars



Pla de la Serra

Arribem a la fageda del Comanegra



El Tótem, punt geodesic frances.



El punt geodesic i fronterer, del cim del Comanegre



El Bassegoda vist des del Comanegra

Passant per la bretxa, a la vegada que baixem de la carena del Comanegra.

Baixant a les basses de Monars, punt de arribada de una bonica excursió.

Els colors de la tardor, baixant a Rocabruna.


Dos imatges de Rocabruna

Anàvem amb temps i com en Rocabruna els restaurants eren plens, vam baixar a Sant Pau de Segúries, aquesta vegada al Raco D'en Sisco, un lloc de menjar casolà amb servei ràpid i de tracte molt atent. D'agrair en aquests temps.

Fins a un altra !!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada