diumenge, 6 d’agost del 2017

SANT PRIVAT D'EN BAS - GORGS I SALTS DE LA RIERA DEL GORNERS - 2017 08 05


Gorga Blava

Petita caminada sortint de la població de Sant Privat d'en Bas a la Garrotxa, on remuntarem la bonica Riera de Gorners, per un fressat sender que es va endinsant al frondós bosc i que ens portarà a paratges fabulosos de gorgs i salts d'aigua que ben segur ens deixarà bocabadats. Podrem gaudir també de la tornada al fer la pista, d'un bon panorama dels Cingles de les Olletes i dels Puig Cornelis i Llops. Una ruta curta però molt entretinguda.


INICI: Sortim de Sant Privat d'en Bas per la carretera GIP-5226 agafant el trencall indicat al Salt del Sallent, per arribar l'Àrea de Pícnic dels Pins, on deixarem el cotxe al seu aparcament.

ITINERARI: Comencem a caminar en pujada entre els enormes pins de l'àrea de pícnic amb direcció la pista de l'Amat, a aquesta, de seguida passarem una cadena i el trencall amb indicadors al Salt de Sallent, nosaltres continuem per la mateixa pista al costat del riu Gurn. Seguirem fins a travessar la riera de Gorners, on trobarem el preciós gorg de l'Amat, ideal per fer un bany.

Traspassem la riera i seguim la pista, per deixar-la a l'esquerra en la segona corba. Ara entrem al sender que voreja la riera per la seva banda esquerra, on gaudirem d'un bonic entorn entre bosc ombrívol i petits gorgs. En poc temps arribem a la Gorga Blava, estem sols i l'indret ens sembla meravellós. Aquí creuem la riera per continuar per la riba dreta. Anem pujant pel corriol sempre ben fressat, per tornar a creuar la riera a la banda esquerra, seguim amb la visió de bonics gorgs on podrem desviar-nos uns metres per gaudir-los. Arribem al Salt de la Font de Gorners, un bonic salt de cinc metres, que també val la pena veure des de dalt.

Continuarem per l'espès bosc, remuntant la riera fins a sortir al bonic Salt de Gorners, pot ser, un dels indrets més macos que trobarem a la riera. En aquest punt, haurem de creuar la riera i a la riba esquerra, fer una forta pujada/grimpadeta i salvar l'alçada del salt. Pot ser, l'únic pas amb una mica de complicació de la ruta.

A dalt del salt del Gorners, podrem baixar per la dreta a la riera (molt confús el GPS per la vegetació) on trobarem la fantàstica Gorga de Can Roc. Desfem camí fins a tornar el sender de dalt, on passarem per la balma del canó, fins a sortir a les runes de Can Roc. Darrere les runes veurem una pista que baixa cap a la Bassa d'en Rafé i la casa de Gorners, que seguirem amb unes bones vistes dels Puig dels Llops, el Cornelis i altres.

Una vegada passat la casa de Gorners, deixarem la pista (senyal groga) tombant a la dreta i passant al costat del Puig de l'Amat. Un corriol ben fressat, amb senyals grogues que porten a Sant Privat i que deixarem a la bifurcació, ens portarà en baixada fins a la riera, justament al Gorg de l'Amat. Traspassem la riera i desfem camí fins a l'àrea de pícnic.

DISTANCIA: 10,77 quilòmetres – DESNIVELL: 413 metres – DURADA: 4,10 caminant, nosaltres dediquem un total amb parades de 5,15 hores (La ruta pot ser molt entretinguda!)

Hem sortit ben d'hora de l'aparcament l'Àrea de Pícnic dels Pins i de seguida agafem la pista de pujada que va al costat esquerre del riu Gurn. Trobem els indicadors al Salt del Sallent, on nosaltres continuarem per la pista.

De seguida ens adonem que un paisatge frondós de vegetació ens envoltarà.

Creuem el Torrent dels Xerrics

Arribem a la riera del Gorners

Gorg de l'Amat, un indret preciós per fer un bany.

Agafem el Camí dels Pescadors, per la ribera dreta de la riera

Anem passant per petits gorgs al llarg del sender


Gorga Blava on creuem la riera

Mes gorgs



Tornem a creuar la riera




La riera



Gorga de Gorners des de dalt.


Salt de Gorners

Gorga de Can Roc, situat a sobre del salt de Gorners, el mes profund de la riera.

Toquem la paret del canó, on sortirem a les runes de Can Roc



Runes de Can Roc

Sortim al camí que puja a la Freixeneda, on nosaltres triarem direcció contraria.

A la bassa d'en Rafé, comencem la tornada per la pista.


Ens toparem amb un mirador a la pista on podrem gaudir d'un bon fabulós panorama dels Cingles de les Olletes i dels Puig Cornelis i dels Llops.


Es pot albirar Santa Magdalena del Mont



La pista passarà per la part alta de la ruta arribant a la masia de Gorners, on ja de seguida començarem a baixar a la riera.


Vistes al Puigsacalm i el Puig Miralles des del Puig de l'Amat

Baixem seguint les marques grogues, fins a la bifurcació a Sant Privat, on continuarem de baixada a la riera del Gorners.

Vistes cap al Salt del Sallent


Vistes als cingles de les Olletes

De seguida arribem al bucle en la riera, on desfarem camí fins al cotxe.

Arribem l'aparcament del Àrea de Pícnic, on quedem sorpresos de la quantitat de cotxes aparcats, pues a primera hora no hi havia ningú. Es veu que molta gent vol fer un bany entre la natura! Nosaltres acabem aquí aquesta estupenda excursió d'avui.



3 comentaris: