diumenge, 5 de juny del 2016

EL BRULL - ELS ESQUEIS - FONT POMERETA - TURÒ DEL POU D'EN SALA 2016/ 06/ 04


Cim Turó del Pou d'en Sala

Aquesta vegada ens desplacem al Parc Natural del Montseny per fer un recorregut amb sortida i arribada a la petita localitat de El Brull, durant un matí que ha sigut un poc tancadet i plujos, però que nos ha deixat arribar a fer els nostres objectius. L'itinerari que hem fet, és pràcticament tot de pujada fins al cim, per baixar de tornada. Pel recorregut, passarem per Els Esqueis, uns graons naturals de roca molt bé senyalitzats, per després arribar a la bonica Font de la Pomereta on podrem fer un alt i refrescar-nos. Poc despres continuar per pujar dalt el cim del turó del Pou d'en Sala, una bona atalaia per gaudir d'un immens panorama, on podrem albirar entre altres, Sant Segimon, l'ermita de l'Erola, Viladrau, Taradell i el Matagalls, com també d'una bona varietat dels cims del Collsacabra i dels Pirineus orientals. Les vistes i la varietat de paisatge que tenim al llarg del recorregut, fan que sigui una bonica caminada.


Powered by Wikiloc

ITINERARI: Sortim del pàrquing que tenim al costat de l'església del Brull, agafem la carretera direcció Collformic i de seguida la deixem per agafar a l'esquerre el SL-C85, per on passarem davant de can Pasqual i a l'altura de can Valls, girarem a la dreta cap al pla de Sant Martí, voregem per costat dret del Puig Castellar i pugem cap als Esqueis (amb fites), on ja comencem a guanyar alçada i tindre bona vista de la banda del Collformic.

Arribem al pla de la Castanyera (torre elec.) agafem el tram de la dreta i continuant pels Esqueis de Dalt, arribarem a la collada de les Garrotades i sempre a la dreta tindrem en poc temps la font Pomereta. Continuem per la pista, sempre a la dreta, fins a arribar al pla de l'Alzina Rodona on per la carena arribarem al cim del turó del Pou d'en Sala. Desfem camí a la tornada, nosaltres al Pla de la Castanyera agafarem una dura pista en desús, per no fer els mullats Esqueis de baixada, poc després farem una variant per l'esquerre del Puig Castellar, però amb poc temps arribarem al nostre punt d'inici. Recomanem visitar El Brull i Can Casademont a pocs minuts amb cotxe de El Brull.

DISTANCIA: 13,00 quilòmetres - DURADA: 4,50 hores total - 4,05 hores caminant - DESNIVELL: 518 metres.

Església de Sant Martí del Brull, punt de sortida i arribada

L'església de Sant Martí fou la parròquia de Seva fins que es va crear la del Brull. Es troba documentada com a parròquia ja al segle XI (1029) Entre les nombroses reformes que ha sofert, en destaquen la construcció del campanar i la modificació del portal d'accés, dels anys 1791 i 1588 respectivament. El 1909 Gudiol hi va descobrir un important conjunt pictòric que actualment es troba al Museu Episcopal de Vic.



La pluja va caient a l'alçada d'Aiguafreda

A nosaltres la pluja ens farà la guitza en bona part del camí d'anada

 Guanyem alçada per Els Esqueis, i albirem la Plana de Vic



Font Pomereta


Vistes de Sant Segimon



Arribant al Turó del Pou d'en Sala

Vistes de Taradell des del cim. (Amb el zoom)

Vistes de Viladrau i els seus voltants, des del cim


Tornem pel pla de l'Alzina Rodona (lloc molt bonic)


 Vistes de La Castanyera baixant per una antiga pista en desús que es converteix a camp a treves, pels Castanyers del Maset.


Ja arribant per Can Pasqual


El Brull

Bonic racó a la Església de Sant Martí del Brull

Casademunt, Masia del municipi del Brull 

A un parell de minuts amb cotxe de la petita localitat de El Brull podrem trobar un petit grup d'edificis on destaca per la seva alçada el campanar de una església on al costat tenim l'antic mas de Casademunt. Aquest más és format per un bell edifici quadrat construït per picapedrers francesos entorn del 1540 i embellit al segle XVIII amb rajoles de València i altres ornamentacions, quan era propietat de la família Ponç.

Aquest mas serví de sanatori antituberculós aproximadament entre els anys 1920 i 1950, per la qual cosa s'hi construí a prop una gran església de reminiscències goticomodernistes i altres edificacions, per tal d'adaptar-lo a la funció de sanatori. El juliol de 1956, l'edifici del sanatori Casademunt del Brull, va ser adquirit per la Congregació Religiosa de Jesús i Maria.





Gràcies i fins a un altre !!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada