diumenge, 10 de juliol del 2016

CAMPELLES: PLA DELS PRATS - REFUGI DE LA COVIL - LA COVIL - COLL DE COMA ERMADA - COLL ROIG - COLL DE PRAT DE JOU 2016/ 07/ 09


Baixant de La Covil amb la panoràmica del Costa Pubilla

Petita caminada circular pel municipi de Campelles al Ripollès, on farem un bonic itinerari partint del Refugi Pla de Prats per pujar al cim de La Covil i arribar fins al punt d'itinerància del Coll Roig. Ruta que transita per majestuosos boscos d'avets i bonics prats, on tindrem unes excel·lents vistes panoràmiques sobre les muntanyes de Núria, del Berguedà i dels propers cims com el Taga i el Costa Pubilla.



APROXIMACIÓ: Sortim de la població de Campelles per la pista fonamentada de la Baell, durant un parell de quilòmetres, per després agafar a la dreta la pista de terra, amb bon estat per vehicles, que puja fins a l'aparcament del Pla dels Prats, on deixarem el cotxe. (Total 4,50 quilòmetres) 

ITINERARI: Sortim de l'aparcament i creuem la bonica àrea de pícnic del Pla dels Prats, per visitar el refugi, al que donem la volta per darrere, per triar una segona pista que tenim dalt en pujada. Seguim les sevas marques grogues. De seguida, a mà esquerra, veurem una fita per visitar a l'avet de la Baga de la Berruga, agafem el trencall, per trobar un monumental avet. (Costa de trobar i fotografiar per l'espès de l'indret) tornem a la pista. 

La pista, que a poc a poc es converteix en corriol, farà un revolt de 180º a l'esquerre en un indret amb bones vistes, continuarem per la Font Roja i més endavant, fins a trobar la pista del refugi de la Covil, que agafarem a la dreta. 

Arribem al refugi després de un quilòmetre, seguirem les marques vermelles que comencem a la pared del mateix, arribem a la font-abeurador del Marge, continuem la pujada, fent amples llaçades, fins a arribar a la carena pel costat esquerre. Ara tindrem unes àmplies vistes per les dues bandes, continuem per la carena, on trobarem primer, un fals cim marcat amb un munt de pedres. Continuem fins a un filat amb pas, on és el cim de la Covil. Fabulos panorama. 

Baixem pel filat de la carena fins al coll de Coma Ermada, on passem a la banda dreta, per baixar pel bosc amb direcció al coll Roig, que ja veiem, passarem per la font i al búnquer de la Font Negra. Baixem al costat del filat, passant per un cartell indicador verd, i continuant arribem al coll Roig, on hi ha el pal d'itinerancia. 

Triem la pista de la dreta, que continuarem fins al coll de Prat de Jou, al mateix coll agafem un fressat corriol a la dreta, de baixada, on tenim una font-abeurador, veurem marques grogues, nosaltres farem dreceres cap a baix, fins a donar a una pista ampla que ens portés, continuant per la dreta, al punt de sortida i arribada, el Pla dels Prats. 

DISTANCIA: 11,10 quilòmetres – DESNIVELL: 545 metres - DURADA: 4,15 hores caminant. Dediquem un total de 5,30 hores.

El Pla de Prats és un lloc molt bonic, ideal per fer un bon dinar a l'aire lliure, amb taules i bons prats; també té un refugi de bona construcció, però desgraciadament, com que no és guardat, la gent l'ha convertit en un niu de porqueria i deixalles. (1.562 metres)

 Iniciem camí pujant pel bosc on trobarem una fita a la dreta que ens portara al monumental avet de la Baga de la Berruga (Catalogat amb 50 metres de alçada)

Espectaculars els boscos d'avets que anirem trobant a la part baixa de la ruta.


A poc a poc, anem deixant el bosc enrere.


Arribem al refugi de la Covil

Aquest refugi no guardat es troba situat al peu de la muntanya de la Covil a 1.770m d’alçada. Antigament s’utilitzava per a la ramaderia.

Iniciem pujada seguint marques vermelles.



Derrere al fons tenim les vistes de Campelles, a baix i mes a prop, es veu la teulada del refugi de la Covil.

Arribem a la carena, on tindrem unes vistes fabuloses.

 Tenim a prop el cim de La Covill

Cim de la Covill 2.001 metres


El Puigmal


 Vistes des del cim del Pedraforca i el Cadí.

Comencem la baixada per la carena


 El Costa Pubilla

Arribant al Coll de Coma Ermada 

Coll de Coma Ermada - 1.875 metres 

 Vistes de la població de Planoles


Bunquer de la Font Negra.

Pasem el pal indicador de la Ruta del Rigat 


Pal d'itinerancia al Coll Roig, extrem de la ruta. - 1.720 metres.

Veiem el coll de Prat de Jou des de coll Roig, per on haurem de passar, al fons el Taga.

Coll de Prat de Jou -1678 metres. Baixarem pel mig del bosc, que tenim al fons de la foto, fins arribar a la pista.

Una vegada a la pista, continuem sense deixar-la fins al punt d'inici, finalitza'n aquesta bonica excursió.

Moltes gràcies i fins a la propera !!



Abans de dinar, (Cal Ras!) farem un volt pel bonic poble de Campelles, on trobarem racons encantadors, com la seva bonica església de Sant Martí.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada