dilluns, 13 de febrer del 2017

VILALLEONS - PUIG MOLTÓ - CINGLE DE ROMEGATS - SANT LLORENÇ DEL MUNT - SANT JULIÀ DE VILATORTA - CAMÍ DE LA CARENA 2017 02 11


Cingle de Romegats

Caminada amb l'excusa de visitar, per la seva part de dalt, el cingle de Romegats i gaudir de les fantàstiques vistes sobre la vall de Sau i tot el seu voltant, també pujarem en aquest recorregut, al poc freqüentat Puig Moltó, bonic mirador al Montseny, continua'n pel camí, visitarem l'interessant Castell de Sant Llorenç del Munt i caminarem pel sempre agradable Camí de la Carena des de Sant Julià de Vilatorta, població que cal sempre fer una ullada. Bona caminada.


ITINERARI: Comencem la ruta a la petita vila de Vilalleons de Sant Julià de Vilatorta, on agafarem el Camí cap al Santuari de Puig-l'Agulla, que de seguida deixarem per pujar en pista al desviament de La Sala, passarem per les masies de La Sala i de Can Costa, fins a arribar a la cruïlla, on baixarem cap a la riera de Sant Julià que seguirem al seu costat, fins a creuar-la, on pujarem a la dreta per un petit corriol cap a la pista, sempre en pujada fins a al coll (735 m) on triarem a la dreta fins a arribar al Puig Moltó. (810 m.) Magnifico mirador. 

Continuem el camí per la carena, i de seguida baixar al Coll de Romegats, per sobre de la C-25, que travessarem per pista i pujar al Coll de la Carena de les Bruixes, bones vistes.  Aquí deixarem la pista i pujarem un corriol a l'esquerre que ens portarà al Cingle de Romegats, fantàstic indret per fer una bona parada i admirar les vistes. Nosaltres aprofitem l’indret per fer un esmorzar contemplatiu. 

Continuarem el camí al costat del tall, passarem pel Coll de Palomeres i el coll de Portell per pujar al Serrat del Vent, on arribarem a un petit mirador sobre Sant Llorenç del Munt, bonica vista del Castell. 

Retornem pel GR-2 cap a Sant Julià de Vilatorta, passant pel Puigsec, travessarem Sant Julià de Vilatorta fins a arribar sota el Castell de Bellpuig, on agafarem el camí a La Coma, per darrere el Mas, sortirem de nou al GR-2, que seguirem amb direcció Puig-l'Agulla pel bonic Camí de la Carena. Poc abans d'arribar a la cruïlla de Can Costa, fem variant a la dreta baixant als Camps de La Sala, on en cinc minuts arribarem al punt d'inici de Vilalleons, tanca'n aquesta bonica sortida. 

DISTANCIA: 16,87 quilòmetres - DURADA: 4,50 hores caminant. Nosaltres dedicarem amb parades un total de 5,55 hores. - DESNIVELL: 580 metres.

Sortim de Vilalleons pel camí de Puig-l'Agulla (-2°) en un dia nuvolat, però finalment sense pluja.

Pels camps de La Sala, una bona recta fins al bosc.

Santuari de Puig-l'Agulla entre la boira del matí.

Baixem per la pista que va al costat de la Riera de Sant Julià

Agafarem petits corriols entre el bosc, que en pujada ens portaran al Puig Moltó.

Arribem dalt del Puig Moltó 810 metres, bona atalaia.

Vistes des del Puig Moltó a la zona de Sant Sadurní d'Osormort.

Vistes des del Puig Moltó del Santuari de Puig-l'Agulla sortint entre el bosc.

Baixem al coll per un bonic sender

Coll de Romegats

Anem pujant al cingle de Romegats

Arribem a la part superior del camí.

Cingle de Romegats

El camí, en molts moments, va al tall del cingle, amb unes fantàstiques vistes.

Aprofitem un d'aquests miradors per fer una parada i esmorzar a la vegada que contemplem el paisatge.

Passem per diversos miradors a la vall de Sau i a la banda de Osormort




Baixem pel Serrat del Vent

Castell de Sant Llorenç del Munt, amb una privilegiada situació sobre el cingle.

Al segle X va tenir la jurisdicció de tot l'antic terme de Vilatorta i a mitjan segle XII, després de perdre la condició de castell, es va fundar un monestir agustinià. És de l'època l'església romànica, de la qual encara es conserva l'absis central i les dues absidioles laterals. En l'actualitat el conjunt arquitectònic és propietat particular i ha estat restaurat.

La novel·la El monestir de l’amor secret, creada a partir de documents reals del monestir de Sant Llorenç, relata la història d’un sentiment profund, absolut i sublim entre dos frares, malgrat les prohibicions de la societat medieval. Constitueix una metàfora sobre les repressions que cada un de nosaltres infringeix a la pròpia consciència, i la necessitat de fer aflorar la personalitat, siguin quines siguin les conseqüències. (visita guiada)

Agafem el GR-2 cap a Sant Julià de Vilatorta


Arribant a Sant Julià de Vilatorta

Castell de Bellpuig

Al segle XII el poble de Sant Julià passà a domini dels senyors de Bellpuig, fet que provocà que durant els segles XIV i XV s’anomenés també Sant Julià de Bellpuig. En són un bon testimoni les dues parets que encara resten del casal fortificat.

Camí de La Coma

Tornem al GR-2


El Bolet de Pedra

El Camí de la Carena, sempre un bonic recorregut.

Per la Cova del Gegant, poc abans de baixar a Vilalleons.

Arribem al nostre punt d'inici a Vilalleons, tanca'n aquest bonic recorregut.



Gràcies i fins a la propera !!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada