dilluns, 8 de juny del 2015

LA MOLA Y EL MONTCAU PER COLL D'ESTENALLES 2011/08/20



Fàcil ascensió entre les comarques del Vallés Occidental i del Bages, d’uns 12,5 quilòmetres anar i tornar, arrenca del coll d’Estenalles, al costat del Centre d’Interpretació i que puja els dos cims més importants del bonic Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra l'Obac. Pujarem per començar a l'emblemàtica muntanya de La Mola (1107 m.), on es troba el monestir Romanic de Sant Llorenç de Munt, al que farem una visita al seu museu-restaurant, per a després, ja de tornada, coronarem el Montcau (1066 m.), on podrem contemplar espectaculars panoràmiques. Una excursió típica, però molt bonica per les seves vistes.



APROXIMACIÓ: Heu d’agafar la carretera BV-1221, que uneix Navarcles amb Terrassa, i arribar-vos al quilòmetre 14,8, on es troba el Centre d’Interpretació del Coll d’Estenalles. Hi ha diversos aparcaments.

DURADA: 4,20 HORES   -  DISTANCIA : 12,50 KMS.






El cim de La Mola

La primera referència formal del monestir data de l'any 1014, amb un escrit en què el comte Ramon Borrell i la seva muller fan una permuta de terrenys amb l'abadia de Sant Llorenç. El monestir fou habitat d'una forma continuada per una comunitat de monjos benedictins fins a l'any 1608, encara que com a mínim fins al 1637 hi ha constància de l'existència d'un sacerdot a càrrec del monestir. Tradicionalment s'ha afirmat que les tropes invasores de l'exèrcit francès de Napoleó van destruir, el 30 de març de 1808, gran part del monestir i les seves dependències i en van profanar les sepultures abacials.



El Restaurant de La Mola forma part de l'edifici històric del Monestir Romànic de Sant Llorenç del Munt (S. X), situat en el cim més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. Des del Restaurant de La Mola l'excursionista gaudeix d’un dels paisatges més espectaculars sobre bona part de Catalunya, gràcies als 1.104 metres d’alçada als que està situat.

"Sant Llorenç del Munt (Heribert Mariezcurrena 1878)" by Pedraferit 

La Serra de Montserrat


Les curioses formacions rocoses del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.



El Montcau



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada